رادیاتور

رادیاتور

رادیاتور

رادیاتور

رادیاتور پره ای آلومینیومی

صفحه 1 از 1

برخی از شرکت ها، متخصصان و مجریان فعال

مشاورین بهینه یاب سامانه آرامش

مشاورین بهینه یاب سامانه آرامش

خدمات مشاوره انرژی ( شبیه سازی حرارتی) ممیزی انرژی در ساختمان طراحی تاسیسات مکانیکی و الکتریکی تامین سیستم های حرارتی و برودتی ( تهویه مطبوع) بویلر های چگالشی اجرا ( تاسیسات برقی و مکانیکی ) اعل...

شرکت سمیرسازان تاسیسات

شرکت سمیرسازان تاسیسات

نماینده سطح یک گروه صنعتی بوتان در استان تهران پخش کننده عمده محصولات شرکت بوتان در استان تهران

تامین کالای پیشرو

تامین کالای پیشرو

فروش لوله واتصالات تک لایه(آذین،بیست بسپار،شیرکوه،کویر) فروش لوله واتصالات پنج لایه(نیوپایپ،سوپرپایپ،ایزی پایپ و.....) فروش لوله واتصالات پلیکا(قوی و نیمه قوی)گلپایگان،سمنان،یاس فروش لوله واتصالات ...

شرکت تاسیسات وتهویه مطبوع ونتا

شرکت تاسیسات وتهویه مطبوع ونتا

طراحی ،مشاوره ،فروش واجرای کلیه سیستم های تهویه مطبوع

فراسرما

فراسرما

اجرای تأسیسات مکانیکی، اجرای لوله کشی مسی، فروش سیستم های تهویه هوا،داکت اسپیلت،هواساز،چیلر نمایندگی محصولات امریکن پرو، فروش عایق های الاستومری دارک فلکس،فروش و اجرای کانال های پیش عایق پی پال

مطالب مفید در زمینه رادیاتور

انواع رادیاتور

انواع رادیاتور

یکی از مهمترین و قدیمی ترین سیستم های گرمایشی در فضای داخلی منازل، شوفاژ و رادیاتور است. در واقع در این سیستم باید بدانید که دست های پشت پرده ای هم وجود دارند که در نهایت خروجی گرما را از طریق رادیاتور شوفاژ به بیرون منتقل می کنند. این گرما از طریق موتورخانه و توسط آب گرم با لوله های توکار یا بیرونی به خود رادیاتور رسیده و با گرم شدن آن، حرارت منتشر می شود. 

انواع رادیاتور :

:این نوع رادیاتور ها از قرار گرفتن تعدادی پره در کنار هم ساخته شده که میزان گرمادهی بر اساس تعداد پره و جنس رادیاتور تعیین می گردد. از مزایای این نوع رادیاتور شوفاژ میتوان به موارد زیر اشاره کرد

امکان انتخاب تعداد پره رادیاتور بسته به میزان گرمای مورد نیاز فضا

امکان تعویض پره در صورت تخریب (زنگ زدگی یا سوراخ شدن)

ضریب هدایت حرارتی نسبتا بالا(میزان انتقال حرارت بالا)

دوام و طول عمر بیشتر نسبت به سایر انواع رادیاتورها

رادیاتور شوفاژ پره ای در دو جنس رادیاتور های آلومینیومی و شوفاژ های های فولادی ساخته می شوند. انواع فولادی رادیاتور ها معمولا از ورق فولادی به ضخامت ۱/۲۵ میلیمتر ساخته می شوند. پره ها در کارخانه با پرس کردن ورق های فولادی و جوش دادن ساخته می شوند. از معایب این نوع می توان به عدم امکان تعویض پره ها، ضریب هدایت حرارتی کمتر فولاد نسبت به آلومینیوم و مقاومت کم در برابر خوردگی نام برد.


۱-رادیاتور شوفاژ پره ای فولادی

امروزه عموما از رادیاتور شوفاژ پره ای از جنس آلومینیومی استفاده می شود. رادیاتور های پنلی آلومینیومی به دلیل دارا بودن ضریب هدایت حرارتی بالاتر نسبت به فولاد دارای گرمادهی بیشتریست. همچنین وزن آن کمتر و از زیبایی بیشتری برخوردار است اما تنها مزیت رادیاتور های فولادی قیمت پایین  تر آنهاست. به دلیل مقاومت بالاتر آلومینیوم در برابر خوردگی توصیه می شود در مناطق مرطوب حتما از رایداتور های از جنس آلومینیوم استفاده شود.

 

۲- رادیاتور شوفاژ پره ای آلومینیومی

رادیاتور شوفاژ پنلی نسل جدیدی از رادیاتور ها است که معمولا از ورق فولادی ۱٫۱۵ یا ۱٫۲ میلیمتر ساخته می شود. این نوع رادیاتور ها به دلیل دارا بودن سطح حرارتی صاف، گرمای یکنواخت تری نسبت به نوع پره ای ایجاد می کند. همچنین این رادیاتور ها امکان استفاده متناسب با دکوراسیون داخلیفضا را نیز دارند. 

مزایا رادیاتور آلومینیومی :

۱-زیبایی و شکیل بودن

۲-رادیاتور آلومینیومی به دلیل جنس فلز مورد استفاده سبک میباشد

۳-نیاز کمتر به گردش آب

۴-سازگاری بیشتر با پکیج ها به دلیل فولادی بودن

۵-زنگ نزدن رادیاتور های آلومینیومی در دراز مدت حتی در محیط های مرطوب مانند حمام 

۶-دارای طول عمر بالا و مقاوم در برابر ترک خوردگی و یا خم شدن می باشد.

۷-رادیاتور آلومینیومی بسیار سازگار با محیط زیست میباشد چراکه آلومینیوم یک فلز قابل بازیافت است.

۸-امکان کاهش یا افزایش پره رادیاتور ها و در نتیجه امکان افزایش توان گرمادهی بلوک رادیاتور. (البته در رادیاتورهای آلومینیومی تمام دایکاست و رادیاتورهای دایکاست اکسترود.

۸-امکان تعویض پره‌های آسیب دیده ( اگر یک پره سوراخ شد یا به هر دلیل آسیب دید، امکان آنکه فقط همان پره را تعویض کرد وجود دارد.) البته گاهی هزینه بازکردن بلوک و تعویض یک پره بالاتر از خرید و تعویض کل بلوک رادیاتور می‌باشد.

۹-راندمان انتقال حرارت بالاتر رادیاتور های آلومینیومی نسبت به رادیاتورهای فولادی

به طورکلی میتوان گفت رادیاتور آلومینیومی سبک تر، زیباتر و دارای ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به رادیاتور فولادی می باشد،

 

معایب :

۱-گران قیمت بودن رادیاتور ها

۲-امکان سراخ شدن پره ها وجود دارد.

 

۳-رادیاتور شوفاژ پنلی :

رادیاتور شوفاژ پنلی نسل جدیدی از رادیاتور ها است که معمولا از ورق فولادی ۱٫۱۵ یا ۱٫۲ میلیمتر ساخته می شود. این نوع رادیاتور ها به دلیل دارا بودن سطح حرارتی صاف، گرمای یکنواخت تری نسبت به نوع پره ای ایجاد می کند. همچنین این رادیاتور ها امکان استفاده متناسب با دکوراسیون داخلیفضا را نیز دارند. از مزایای این نوع رادیاتور میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

۱-زیبایی و شکیل بودن

۲-وزن کم

۳-بازده گرمایی بیشتر نسبت به پره ای

۴-درصد انتقال حرارت بیشتر توسط تشعشع و در نتیجه آسایش حرارتی بیشتر

۵-سازگاری بیشتر با پکیج ها به دلیل فولادی بودن

۶-نیاز کمتر به گردش آب

رادیاتور های پنلی ممکن است در انواع مختلفی مانند پنلی معمولی و یا ویترینی و ستونی در بازار یافت شوند. یکی از مشکلات این رادیاتور ها آنست که در صورت سوراخ شدن یا زنگ زدگی باید به کلی تعویض شوند که این یکی از بزرگترین معایب این رادیاتور ها می باشد.


۴-رادیاتور های حوله خشک کن :

همانطور که از اسم این نوع از رادیاتور ها مشخص است برای خشک نمودن حوله ویا لباس از آنها استفاده می شود. عموما در حمام و یا فضا های اطراف ان نصب می گردد. در مواقعی برای گرم کردن حمام نیز از آنها استفاده می شود. رادیاتور های حوله خشک کن معمولا از پنل هایی با لوله های افقی تشکیل شده است که لوله ها محلی برای آویز نمودن حوله و لباس می باشد.

 

۵-رادیاتور قرنیزی

رادیاتور قرنیزیاز جدید ترین پایا نه های حرارتی هستند که در سیستم های گرمایش ساختمان استفاده می شوند. پوسته خارجی این رادیاتور از آلومینیومی ساخته شده که در پشت آن لوله آب گرم قرار گرفته است. اشغال فضای کمتر نسبت به انواع رادیاتور های دیگر، گرمای یکنواخت تر، سطح وسیع تر و در نتیجه امکان استفاده از انرژی های نو از مزیت های این رادیاتور می باشد.

 

۶-رادیاتور تزیینی

امروزه زیبایی و چیدمان ساختمان ها از مهمترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب سیستم های تهویه مطبوع ساختمان است. سیستم گرمایش با رادیاتور تزیینییا رادیاتور دکوراتیوبه ظاهر شبیه یک صفحه قاب مانند یا آینه است، اما این رادیاتور ها در پشت قاب یا شیشهرادیاتور شیشه ایخود، دارای شبکه های عبور آبگرم می باشند که به شیوه انتقال حرارت جابه جایی و تشعشعی قادر به گرم نمودن فضای داخل ساختمان هستند.

در واقع بزرگترین ویژگی این رادیاتور ها زیبایی و قابلیت قرار گرفتن به عنوان جزیی از دکوراسیون داخلی ساختمان است. همچنین رادیاتور شیشه ای به دلیل سهم بالای انتقال حرارت جابه جایی در سطح گسترده شیشه از راندمان بالاتری نسبت به سایر رادیاتورها برخوردار هستند و قابلیت ایجاد آسایش حرارت مناسبی در فضا را نیز دارند.

 از دیگر نکات قابل توجه در این نوع از رادیاتور تزیینی امکان سفارش تصاویر اختصاصی برای حک بر روی قاب یا شیشه های آنهاست.

 

۴-رادیاتور های برقی

رادیاتور های برقی بر خلاف دیگر انواع رادیاتور های به سیستم حرارت مرکزی متصل نیوده و انرژی حرارتی را با مصرف مستقیم برق تولید می کنند. شکل ظاهری آنها عموما مشابه رادیاتو رهای پره ای و یا در اشکال تزیینی مختلفی بوده و مایعی روغنی در اثر گرم شدن در داخل آنها حرکت نموده تا گرما را در سطح پره ها پخش نماید. از مزیت های این رادیاتور ها دقت بالای کنترل دمای آنهاست اما در کنار مصرف نسبتا بالایی که عموما این رادیاتور ها دارند بازده گرمایی نسبتا پایینی را ایجاد می نمایند.

 

  • 12 شهریور 1397
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه

انواع رادیاتور
5 از 3 رای