چمن مصنوعی

برخی از شرکت ها، متخصصان و مجریان فعال

ROMO

ROMO

گروه مهندسی مریوانی با بیش از سی سال تجربه درخشان در حوزه صنعت ساختمان انجام کلیه خدمات بازسازی و دکوراسیون داخلی در کوتاه ترین زمان و با معقول ترین قیمت تیم طراحی و اجرای تخصصی تاسیسات مشاوره ش...

مطالب مفید در زمینه چمن مصنوعی

چمن مصنوعی و کاربرد آن

چمن مصنوعی و کاربرد آن

چمن مصنوعی نوعی پوشش مناسب برای کف فضاهای بیرونی و درونی است و همان‌طور که از اسمش پیداست نوع مصنوعی چمن‌های طبیعی می‌باشد و کاربردهای فراوانی نیز دارد. چمن مصنوعی یکی از المان‌هایی است که باوجود سابقه به‌کارگیری در موارد مشخص، امروزه در دکوراسیون و نمادهای فضای بیرونی نیز به‌کاربرده می‌شود. درگذشته نه‌چندان دور، به‌کارگیری چمن مصنوعی محدود به مواردی مانند زمین‌های بازی‌های ورزشی مانند زمین گلف و یا فوتبال بوده است، اما امروزه با ارتقای کیفیت و تنوع در نوع الیاف، این محصول جایگاهی جدید و رو به رشد در صنعت دکوراسیون بیرونی و حتی داخلی بازکرده است. از چمن مصنوعی برای ایجاد نمایی به سبزی و زیبایی چمن طبیعی استفاده می‌شود و با توجه به برتری‌ها و مزایایی که دارد، توانسته محبوبیت خوبی پیدا کند.

با توجه به تمایل برای داشتن فضایی بانشاط و با طراوت، کمبود امکانات اجرا و نگه‌داری چمن طبیعی در تمامی فضاها، نمای زیبا و دل‌نشین چمن و لزوم نما دهی به مواردی مانند فضاهای بیرونی خانه، بالکن و تراس، چمن مصنوعی گزینه‌ای مناسب است که قادر خواهد بود نیازهای موجود را بدون محدودیت‌های ذکرشده، برطرف کند. از این محصول برای نما دهی فضای بیرونی خانه‌ها، حیاط پشتی، فضاهای بیرونی ساختمان‌های عمومی، فضای بیرونی رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها و هر فضایی با صلاح‌دید طراح دکوراسیون خارجی و داخلی آن، استفاده می‌شود.

کاربرد چمن مصنوعی

  1. چمن مصنوعی برای زمین فوتبال و زمین‌های مینی‌فوتبال
  2. چمن مصنوعی مخصوص محوطه‌سازی و پارک سازی
  3. چمن مصنوعی با کاربرد تزیینی برای پنت هاوس‌ها و روف گاردن
  4. چمن مصنوعی مخصوص محیط‌های پرتردد و اماکن آموزشی و بلوارها


مزایای استفاده از چمن مصنوعی

  • چمن مصنوعی، ازلحاظ اقتصادی نسبت به چمن طبیعی مقرون‌به‌صرفه می‌باشد.
  • اساسی‌ترین مزیت استفاده از چمن مصنوعی در مقایسه با چمن طبیعی قابلیت استفاده دائمی و همیشگی از آن است. برای حفظ کیفیت چمن طبیعی احتیاج به نگهداری مداوم و استراحت و تنفس کامل پس از یک بازی دارد این موضوع برای چمن‌های تزیینی نیز صادق است.
  • یکنواختی سطح زمین در تمامی ابعاد و سطوح زمین از جنبه‌های ظاهری و فیزیکی که این امر باعث می‌گردد تا خطاهای ناشی از عیوب زمین به صفر برسد.
  • مقاومت زیاد در مقابل عوامل جوی و تنش‌های ناشی از حرکات فیزیکی، رفت‌وآمد که این امر باعث می‌گردد تا عمر مفید چمن مصنوعی نسبت به زمین‌های مشابه چمن طبیعی بسیار بیشتر باشد.
  • برای فضای بازی و گردش کودکان و همچنین حیوانات خانگی بسیار مناسب است و امکان تمیز سازی آن، چمن مصنوعی را به بهترین گزینه با مزایای بالا تبدیل می‌کند.
  • کاهش قابل‌توجه در هزینه‌های آبیاری به علت اینکه چمن مصنوعی به این گزینه نیاز ندارد.
  • دارا بودن نمای سبز در چهارفصل بدون محدودیت‌های آب و هوایی، مهم‌ترین مزیت چمن مصنوعی در مقایسه با چمن طبیعی است.

معایب استفاده از چمن مصنوعی

چمن‌های مصنوعی در کنار مزایای پرسود خود معایبی نیز دارند که ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان موارد زیر اشاره کرد

  • هزینه‌های اجرایی آن تا حدودی نسبت به چمن طبیعی بالاتر است.
  • در صورت آسیب هزینه تعمیر و نگهداری آن بالاتر است.
  • بالای بردن دمای محیط با بالا رفتن دمای طبیعی هوا.

ساختار اصلی چمن مصنوعی

این محصول از دو بخش پایه‌ای و زیرین به همراه الیاف‌های مصنوعی ساخته‌شده از موادی مانند پلی‌اتیلن تشکیل‌شده است. این الیاف مقاوم و پایدار، عموماً به رنگ سبز و بافرمی شبیه چمن، بر روی پایه و لایه اصلی کار گذاشته‌شده‌اند. البته نمونه‌های رنگی چمن مصنوعی مانند رنگ قرمز تیره نیز وجود دارد و ارائه می‌شود. می‌توان به‌صورت کلی، چمن مصنوعی را فرشی با الیاف مصنوعی معرفی کرد که مواردی مانند میزان تراکم الیاف در کنار هم کیفیت و میزان مقاومت الیاف، بر روی قیمت نهایی و دسته‌بندی آن تأثیرگذار می‌باشند.

بر اساس میزان مقاومت و بالاتر بودن تراکم، چمن مصنوعی به دودسته ورزشی و تزئینی تقسیم می‌شود. در دسته دوم یعنی چمن مصنوعی تزئینی، این دسته خود به گزینه‌های چمن مصنوعی برای تزیین روف گاردن و پنت هاوس‌ها، مختص محیط‌های بیرونی پرتردد و مختص محوطه‌سازی تقسیم می‌شود.


  • 8 فروردین 1399
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه

چمن مصنوعی و کاربرد آن
5 از 4 رای