فلاور باکس

برخی از شرکت ها، متخصصان و مجریان فعال

ROMO

ROMO

گروه مهندسی مریوانی با بیش از سی سال تجربه درخشان در حوزه صنعت ساختمان انجام کلیه خدمات بازسازی و دکوراسیون داخلی در کوتاه ترین زمان و با معقول ترین قیمت تیم طراحی و اجرای تخصصی تاسیسات مشاوره ش...

مطالب مفید در زمینه فلاور باکس

فلاور باکس و انواع آن

فلاور باکس و انواع آن

فلاور باکس یا همان گلدان که امروزه با توجه به جنس و متریال دارای کاربردهای متعددی در فضاهای مختلف از جمله منازل مسکونی، فضاهای اداری، مجتمع های تجاری، کافی شاپ ها و رستوران ها، فرودگاه ها و … و حتی محوطه می باشند. در گذشته عمدتاً از فلاورباکس پلاستیکی و یا بتنی و سنگی استفاده می شد اما امروزه کاربردفلاورباکس چوبی، فلاور باکس چوب پلاست و فلاورباکس ترمووود در  فضاهای داخلی ( تراس و.. ) و خارجی ( راهپله و روف گاردن و... ) گسترش فراوانی یافته است .

مزایای فلاور باکس :

به دلیل تنوع در ابعاد و جنس فلاورباکس ها، امکان استفاده از فلاورباکس ها در نقاط مختلف ساختمان مانند پشت بام، تراس، حیاط، فضای داخلی و … برای کاشت انواع درخت، درختچه، گل و … فراهم می باشد.

امکان جابجایی فلاورباکس ها در هر نقطه دلخواه و ایجاد تغییر در چیدمان و دکوراسیون محیط در مقایسه با باغچه های سنتی، مزیت دیگر این گلدان ها به حساب می آید.

استفاده از فلاورباکس در ایجاد روف گاردن، از طریق کاشت انواع درخت و درختچه و گل، جزو کاربردهای اساسی فلاورباکس ها محسوب می گردد.

انواع فلاورباکس در محیط مسکونی : 

۱-دیواری: که بیشتر بصورت مکعب مستطیل و ۱۰۰* ۳۰* ۳۰ سانتیمتر 


۲-زمینی: که دست طراح را در شکل دهی به آن آزاد گذاشته و جلوه ای زیبا و متنوع ایجاد میکند که شامل انواع شکل های هندسی و پلکان است .


۳-پله ای: علاوه بر زیبایی آبیاری راحت تر و تنوع گل ها را به همراه خواهد داشت .


۴-معلق: که در فضا با اتصال سیم بکسل به اشکال خاص امکان پذیر است .


۵-فلاورباکس سینی دار  : جهت خروج آب اضافی به سینی زهکش یا سیرکوله

 

انواع فلاور باکس از نظر جنس بدنه :

۱-فلاور باکس سنگی :


فلاور باکس های سنگی جنبه سنتی دارند و به صورت معمول این نوع فلاور باکس ها به دلیل اینکه سنگ ماده ای سنگین است، مناسب گلدان های دائمی خیابان ها هستند. اما به خاطر اینکه سنگ دارای خاصیت تراوشی بسیار کمی است، باید مسیر خروج آب را به خوبی در این نوع فلاور باکس ها ایجاد نمود.

۲-فلاور باکس سفالی :


سفال ماده ای است که از سالهای بسیار دور از آن برای ساخت گلدان ها استفاده می کردند و چون این ماده سنتی خاصیت تراوشی بسیار زیادی دارد، امکان تولید امراض مختلف در منافذ آن وجود دارد و به همین خاطر  امروزه کمتر از باکس های سفالی بدون لعاب به عنوان فلاور باکس استفاده می شود. با این حال باکس های سفالی دارای طرح ها و شکل های مختلفی هستند که به صورت معمول مخروطی، کوزه ای و استوانه ای آنها کاربرد دارند.

۳-فلاور باکس چوبی :


باکس های چوبی در صورتی که به عنوان گلدان مورد استفاده قرار گیرند، باید در داخل آنها یک ظرف ضد رطوبت وجود داشته باشد تا امکان آسیب به چوب کمتر شود. معمولا از چوب هایی مانند ساج برمه ای، بلوط و ایروکو برای ساخت فلاور باکس چوبی استفاده می شود.

۴-فلاور باکس بتنی :


باکس های بتنی از سیمان و میلگرد تهیه شده و دارای قالب سنتی می باشند. این باکس ها به روش های صنعتی و نیمه صنعتی در طرح های مختلفی طراحی و ساخته می شوند و دارای وزن بسیار سنگینی هستند، اما برخی از فلاور باکس های بتنی بر عکس اینکه از بتن ساخته می شوند و قاعدتا” باید وزن زیادی داشته باشند، اما به دلیل وجود توری در شاسی آنها، وزن سنگینی ندارند و چون در ساخت آنها باید حوصله و دقت بالایی به کار برده شود، از لحاظ قیمت گران تر از باکس های بتنی معمولی هستند. نکته مهم در رابطه با فلاور باکس های بتنی این که با وجود وزن بالایی که دارند، اما  در برابر  عوامل محیطی مقاوم بوده و هرچه  بیشتر از معرض آب قرار بگیرند، دوام و بقای آنها بیشتر خواهد شد.

۵-فلاور باکس های فایبر گلاس :


باکس هایی که از جنس فایبر گلاس هستند، از رنگ و رزین ساخته شده اند و دارای طرح های مختلفی می باشند. اما شایان ذکر است که فلاور باکس های فایبر گلاس با وجود وزن سبک تری که نسبت به فلاور باکس های بتنی دارند، اما دارای مقاومت کمتری بوده و درمقابل شرایط محیطی دوام و پایداری زیادی ندارند.

۶-فلاور باکس  فلزی :  


باکس هایی که از ورق های فلزی ساخته می شوند، در صورتی می توانند به عنوان فلاور باکس مورد استفاده قرار گیرند که روی آنها رنگ کورهای زده  تا کاملا ضد زنگ شوند. نوع رنگ و سایز فلاور باکس های فلزی را می توان به صورت دلخواه انتخاب نمود  .

۷-فلاور باکس  چوبی فلزی :


فلاور باکس های چوبی-فلزی دارای شاسی فلزی بوده که با استفاده از رنگ کوره ای ضد زنگ شده اند و به همراه چوب روسی و همچنین ورق پلی کربنات با اندازه های دلخواه تشکیل می شوند.

 

کاربرد کلی  فلاورباکس :

حاشیه پشت بام ها، بالکن، پشت پنجره یا لبه پهن دیوار حیاط،، حاشیه باغچه ها و اطراف آلاچیق به صورت منظم و غیر منظم اطراف پرگولا با درختچه های رونده همچنین مکانهایی که بایستی دارای امنیت بیشتر داشته باشند.

جان پناه یا مکان هایی که توسط نرده محافظت می شوند .

فلاورباکس ضمن تامین موارد فوق زیبایی و شادابی محیط تامین میکند .

 

 کاربرد فلاور باکس بتنی در شهر سازی  :

باکس های بتنی از سیمان و میلگرد تهیه شده و دارای قالب سنتی می باشند. این باکس ها به روش های صنعتی و نیمه صنعتی در طرح های مختلفی طراحی و ساخته می شوند و دارای وزن بسیار سنگینی هستند، اما برخی از فلاور باکس های بتنی بر عکس اینکه از بتن ساخته می شوند و قاعدتا” باید وزن زیادی داشته باشند، اما به دلیل وجود توری در شاسی آنها، وزن سنگینی ندارند و چون در ساخت آنها باید حوصله و دقت بالایی به کار برده شود، از لحاظ قیمت گران تر از باکس های بتنی معمولی هستند. نکته مهم در رابطه با فلاور باکس های بتنی این که با وجود وزن بالایی که دارند، اما در برابر عوامل محیطی مقاوم بوده و هرچه بیشتر از معرض آب قرار بگیرند، دوام و بقای آنها بیشتر خواهد شد. 

  • 12 آبان 1397
  • نویسنده: نویسنده طراحان سازه

فلاور باکس و انواع آن
4/6 از 18 رای